Samenwerken

Financiën

Als Driestroom zijn wij al meer dan 15 jaar actief als franchisegever in de zorg. Ooit begonnen met gezinshuizen en doorontwikkeld naar een bewezen formule met verschillende zorgconcepten. Als zorgondernemer binnen onze franchiseformule, heb je inkomsten en een aantal kosten. Hoeveel is dit precies? Bij Driestroom zijn we heel transparant over inkomsten, kosten, fee en afdracht.

Passende tarieven

Vanuit de historie hebben wij vooral plekken voor complexere zorgvragen. De zorgvraag van de mensen die we ondersteunen is leidend, een grote zorgvraag is een hoger tarief. Voor een hoger tarief moet ook meer geleverd worden. Onze accountmanagers hebben dagelijks contact met onze financiers over tarieven. Wij streven naar passende tarieven bij de zorgvraag. Wat Driestroom krijgt, dat krijgt de zorgondernemer. Dit is eenvoudig inzichtelijk gemaakt via onze franchisetool.

Fee en afdracht

Met onze ondersteuning kan jij als zorgprofessional je volledig richten op de zorg van de mensen die binnen jouw zorgonderneming wonen of participeren. Wij zorgen voor de systemen, de contractering van de zorg en de ondersteuning om transparant te kunnen zijn naar financiers. Ook houden we toezicht op de kwaliteit van zorg. Voor deze ondersteuning betaal je in de franchiserelatie met Driestroom als zorgondernemer fee en afdracht.

Kosten voor het instroomtraject en franchiseformule

De afdracht betaal je voor de verplichte diensten die je als zorgondernemer afneemt bij Driestroom. Het percentage van de afdracht is afhankelijk van de financieringsvorm (WLZ, of gemeentelijke financiering) van de persoon met een ondersteuningsvraag (cliënt).

De samenwerking die je binnen onze franchiseformule aangaat is met één organisatie. Wat je als zorgondernemer betaald is dan ook helder en aan één organisatie in tegenstelling tot andere franchisegevers en zorgorganisaties, waar je vaak met twee partijen te maken hebt.

DSH-Steven en Nelda.JPG

Maatschappelijke meerwaarde creëren

Onze zorgondernemers dragen allemaal op hun eigen manier bij aan de samenleving, de buurt of lokale community. Bijvoorbeeld door het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen, het bevorderen van gelijkheid en bijdragen aan een inclusieve samenleving.

Starten als zorgondernemer?We beantwoorden graag al je vragen